TIPS VOOR ALLE SEIZOENEN

ZOMER – Heb je ook zo’n zin in de nieuwe zomermode? En misschien al iets leuks gezien? Als het aan de modebladen ligt, gaan we gehuld in luchtige en zwierige creaties. Is je huid klaar voor die zomerse onthulling? Lekker in je vel zitten, is het recept. En dat zit niet alleen tussen je oren. Want als er een seizoen is waarbij je huid onbedekt is, dan is het de zomer. Een goede verzorging is dus geenoverbodige luxe. Want hoe heerlijk het strand ook is, de zon brandt ongenadig en daar moet je je huid tegen wapenen. Vocht en bescherming is nodig. Voor de beste basis adviseren wij een vochtinbrengende kuur, om de huid die extra conditie te geven. Op dit gebied zijn er verschillende behandelingen die een werkzame stof in de huid sluizen. Hier hebben ook de onderliggende huidlagen baat bij en het verschil is duidelijk zichtbaar. We geven graag advies wat het beste bij je past. En natuurlijk geven we ook advies over de antizonnebrandfactor die voor jou het meest geschikt is. Een belangrijk detail is natuurlijk overbeharing. Want daar wil je je niet aan ergeren. Benen, bikinilijn, of onder je oksels, voor elk gebied is een ontharingstechniek die bij je past. is. Zo kun je onbezorgd van de zomer genieten en daar werken wij graag aan mee.

                                                                           zomer 

HERFST – De dagen worden merkbaar korter. De terrassen steeds leger. En dat doet best wel een beetje pijn, dat afscheid van de zomer. Je wou dat het langer duurde. Al was het maar vanwege dat lekker buiten zijn en die zwoele wind door je haar. En die extra tijd die je had voor jezelf. Maar de routine roept … voor je het weet heb je het weer druk, druk, druk. Gelukkig ben je er zelf bij! Hou dat zomergevoel vast en geef stress geen kans. Eén manier is om regelmatig een weldadige massage te ondergaan. Ken je het effect? Dan weet je waar ik over praat. Pure ontspanning! Misschien is het een goed idee om hier een goede gewoonte van te maken. Bel gerust voor een afspraak.  Een schone start is ook beslist een goed idee. Hou je huid soepel en glad door een peeling of een scrub met borstels. Vooral na de zomer heeft je gezicht extra verzorging nodig. Want de zon kan de huidcellen aardig beschadigen. Daar kan een goede behandeling iets aan doen. Bijvoorbeeld een ontspannende massage met aansluitend een kalmerend masker. Dat brengt niet alleen je huid maar ook je hoofd tot rust.  

                                                                      herfst

WINTER – Regen, sneeuw en dan die snijdende kou zijn typisch de minder prettige kanten van de winter. Maar de leuke kanten zijn de eindeloze schaatstochten en de lange wandelingen door bevroren bossen. Toch heeft je huid het zwaar te verduren. Want de kou van buiten en de (c.v.) warmte van binnen doen je huid geen goed. Gebrek aan vocht is het gevolg en daar droogt je huid van uit. De natuurlijke bescherming van de huid lijdt daaronder en heeft extra verzorging nodig. De beste investering is dan een hydraterende gezichtspakking die de vochthuishouding weer op peil brengt. Dit is vooral ook belangrijk voor wintersporters. Want die zon, gecombineerd met sneeuw en de droge lucht, is een regelrechte aanslag voor je huid. Zorg daarom altijd voor optimale (zon)bescherming. Wil je weten welke ‘factor’ je huid nodig heeft? Ik vertel het je graag. Dan kan ik je meteen ook een advies geven over vochthoudende producten voor het dagelijks onderhoud.  Ook al heeft de winter zo haar gezichten, wij gaan graag samen met jou de winter te lijf. Met als prettige bijkomstigheid totale ontspanning.;  

                                                                   winter

LENTE –  Die eerste warme zon op je huid doet je goed. De dagen worden langer en de lucht is vol van zuurstof. Toch word je opeens overvallen door dat lome lentegevoel. De accu lijkt leeg en je lichaam voelt zwaar. Tijd voor nieuwe energie. Revitaliseren is het woord. En massage is dan het beproefde en altijd werkende middel. Massage verbetert de doorbloeding, waardoor gifstoffen het lichaam verlaten. Knelpunten als nek-, rug- en schouderspieren worden los gemaakt. En daar knap je echt van op. Regelrecht energie krijg je ook van een voetreflexzone-massage waardoor alle organen in je lichaam gestimuleerd worden. Hetzelfde effect heeft een oormassage. Er zijn trouwens nog veel meer weldadige behandelingen. Heb je al eens kennisgemaakt met een shiatsu massage, ik kan het je van harte aanraden. Na de winter moet je huid zich aanpassen. Het moment om de dode huidcellen te verwijderen door een intensieve lichaamsscrub. Een bodywrap met warme doeken en een massage met (etherische) oliën laat alle vermoeidheid uit je lijf verdwijnen. En je huid voelt als nieuw.

Lees ook: ,